DND Gospić

Dječji tjedan

Objavljeno: 30 09 2021 29

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva "naša djeca" (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

DJEČJI TJEDAN 2021.

PONEDJELJAK 4.10.2021.

9:00 sati- Postavljanje dječje zastave u centru - Grad Gospić i Društvo „Naša djeca“ grada Gospića

9:00 sati  - Radionica „Naša prava, naše odgovornosti“ – djeca Dječjeg vrtića Pahuljica

            Vrtići Gospić, Lički Osik, Perušić i Karlobag- Dječji vrtić „Pahuljica“

 

 

17:00 sati – Radionica „Za prste polizat“-  Pučko otvoreno učilište „dr. Ante Starčević“ Gospić, prostor DND-a

 

UTORAK 5.10.2021.

9:00 sati - Plesna radionica – „Ličko kolo“- djeca Dječjeg vrtića Pahuljica - Dječji vrtić Pahuljica, Gospić

 

 11:00 sati - Poruke djece građanima –  „Upoznajte dječja prava“ - djeca Dječjeg vrtića Pahuljica -Gospić, Perušić, Lički Osik, Karlobag

 

SRIJEDA 6.10.2021.

9:00 sati - Plesna radionica – „Ličko kolo“- djeca Dječjeg vrtića Pahuljica

Mjesto: Dječji vrtić Pahuljica, Gospić

 

10:00 sati - Dječja predstava „Klaunovska posla“ – Kulturno informativni centar za djecu iz vrtića - Dječji vrtić Pahuljica, Gospić

 

10: 00 sati - Posjet Dječjem odjelu OB Gospić – Društvo „Naša djeca“ grada Gospića

17:00 sati – KIKI festival- gledanje dječjih filmova – Pučko otvoreno učilište „dr. Ante Starčević“ Gospić, prostor DND-a

 

 

 

ČETVRTAK 7.10.2021.

9:00 sati -  Plesna radionica – „Ličko kolo“ - Dječji vrtić Pahuljica, Lički Osik

 

„Naše šetnjice gradom – upoznajmo starogradsku jezgru Gospića“ uz stručno vodstvo turističkog vodiča Mislava Kolaka:

od 9:30 – 10:30 sati - I  skupina –„Hrpica“, „Ježići“, „Bipsići“, „Maslačci“, „Bambi“, Program predškole I skupina

od 10:30 – 11:30 sati - II skupina – „Cvjetići“, „Ribice“, „Latice“,  Program predškole II skupina

 

18:00 sati - Predstava za više razrede osnovne škole  „Drugačiji“ – Teatar Tirena – Kino „Korzo“

 

PETAK 8.10.2021.

9:00 sati -  Plesna radionica – „Ličko kolo“ Mjesto: Dječji vrtić Pahuljica, Perušić

 

10:30  sati – „Vremenski trezor“ – učenici četvrtih razreda – OŠ dr. Jure Turića

 

17:00 sati – Bajkaonica „Djed i repa“ – DND Gospić; Sandra Jakešević,  Pučko otvoreno učilište „dr. Ante Starčević“

 

SUBOTA 9.10.2021.

18:00 sati -  Lutkarska predstava „Vrtni prijatelji“ Lutkarska skupina „Maslačak i Točkica“, - Pučko otvoreno učilište

NEDJELJA 10.10.2021.      

16:00 sati – druženje i igre u Jasikovcu – DND Gospić i „Volonteri u parku“-  centralni dio Jasikovca

 

 

*obvezne prijave za aktivnosti u organizaciji Društva „Naša djeca“ grada Gospića na 099/410-4951

- radionica „Za prste polizat“, „KIKI festival“, Bajkaonica „Djed i repa“, lutkarska predstava „Vrtni prijatelji“, Druženje i igre u Jasikovcu

*obavezne prijave za predstavu „Drugačiji“ Teatra Tirena na 099/410-4951

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2022
Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovana Društva "Naša djeca" a uvijek se održava u prvom punom tjednu u listopadu. Tako se ove godine Dječji tjedan obilježava od 3. do 9. listopada.
Darivanje prvašića u školskoj godini 2022./2023.
Tradicija darivanja prvašića koja traje osmu godinu, uveselila je svu djecu s područja grada Gospića, koja prvi puta sjedaju u školske klupe. Pokloni su osigurani projektom "Gospić u očima djece" kojeg financira Grad Gospić, a Rukometni klub Gospić pridružio se darivanju i ove školske godine svojim prigodnim školskim materijalima.
Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva
Danas, 7. siječnja 2022. godine u prostoru Kulturnog informativnog centra Gospić održano je predstavljanje novog projekta Društva „Naša djeca“ grada Gospića. Projekt „Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva“ odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, kroz natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava udrugama u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja, u
Dječji tjedan
Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva "naša djeca" (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.
MINUTE RAZONODE 3
Odobren projekt "Minute razonode" od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 50.000,00 kuna. Projekt će se provoditi u periodu od 1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2022.
Projekt "Formula za znanost" Udruge Pozor!
Projekt „Formula za znanost“ odobren je za sufinanciranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“. Udruga Pozor!  nositelj je projekta, a partneri su Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Društvo naša djeca grada Gospića i Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske.
KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.