DND Gospić, MINUTE RAZONODE

Minute razonode završen još jedan projekt

Objavljeno: 08 06 2021 29

Društvo „Naša djeca“ grada Gospića drugu godinu zaredom uspješno je provelo projekt „Minute razonode“.  Projekt je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 83. 000,00 kuna. Projekt se provodio u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem „dr. Ante Starčević“ Gospić u periodu od 1. lipnja 2020. godine do 31. svibnja 2021. godine.

Društvo „Naša djeca“ grada Gospića drugu godinu zaredom uspješno je provelo projekt „Minute razonode“.  Projekt je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 83. 000,00 kuna. Projekt se provodio u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem „dr. Ante Starčević“ Gospić u periodu od 1. lipnja 2020. godine do 31. svibnja 2021. godine.

Opći cilj projekta je unapređenje i zaštita prava djece i aktivna podrška obitelji u gradu Gospićudok su posebni ciljevi provođenje edukativnih projekata koji su usmjereni aktivnoj participaciji djece, i provođenje projekata podrške zaposlenim roditeljima u lokalnoj zajednici osiguravajući odgovarajuću skrb i kvalitetno organizirane aktivnosti za djecu.

Tijekom 12 mjeseci provodile su se različite aktivnosti za djecu: Igraonica, Kreativko, Plesne radionice „Ritmix“ te Mali znanstvenici kao i Bajkaonice, lutkarske predstave, a obilježili su se i datumi kao što je Dječji tjedan ali i Međunarodni dan obitelji.

Malo o brojkama. Provelo se ukupno 109 susreta s djecom, te ukupno 504 volonterska sata. Idemo redom. U ljetnom razdoblju započeli smo s aktivnostima za djecu Kreativko i Igraonica te susretima volontera u Lutkarskoj skupini „Maslačak i Točkica“ koji su pripremali dvije lutkarske predstave za djecu. U sklopu Dječjeg tjedna prikazana je prva, „Šubi dubi – zdravi zubi“ a za Uskrs prikazan je druga lutkarska predstava „Gužva u uskršnjem selu“. U jesen smo započeli s još dvije aktivnosti za djecu, Malim znanstvenicima i plesnim radionicama „Ritmix“. Mali znanstvenici ujedno su i nova aktivnost pokrenuta zahvaljujući projektu.  Tijekom 10 mjeseci naša Sandra Jakešević organizirala je i upriličila 10 bajkaonica za djecu. Obilježili smo i Međunarodni dan obitelji, gdje smo kroz projekt osigurali animatore za djecu u suradnji s animacijskim timom „Animino“  kao i osvježenje za svu djecu i roditelje koji su sudjelovali u Danu. Organizirali smo i edukaciju za volontere u suradnji s lutkarskim studiom „Kvak“. Za potrebe provedbe aktivnosti na otvorenom, organizirali smo dvije volonterske akcije u kojima su sudjelovali volonteri DND-a, članovi Rukometnog kluba Gospić, Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju „Pčelice“.  Na aktivnostima je sudjelovalo ukupno 94 djece i 34 volontera.

Za aktivnosti smo unutar projekta osigurali sredstva za kupnju materijala, opreme i didaktičkih i društvenih igara, kojima smo dodatno opremili dječje aktivnosti Igraonicu, Kreativko, Male znanstvenike. Za promotivne svrhe printali smo plakate i letke. Izradili smo majice za volontere.

Obzirom na situaciju izazvanu pandemijom virusa Covid 19, u nekoliko navrata došlo je do zaustavljanja izravnih susreta s djecom. Obzirom da se u tim trenutcima nismo imali prilike susretati uživo s djecom, tada su voditelji aktivnosti djeci pripremali paketiće s kreativnim sadržajem, pokusima i jednostavnim igrama, koji su u suradnji s roditeljima dostavljani djeci, te se na taj način održao kontinuitet aktivnosti. Dogodilo se isto i s bajkaonicama, zbog čeka je voditeljica bajkaonica priče snimala te se u video verzijama objavljivala na youtube kanalu kao i na Facebook stranici DND-a Gospić.

Minutama je došao kraj, no ne zauvijek, već samo do jeseni, kada ćemo se opet družiti. Do tada uživajte u  ljetu, moru, igrama na otvorenom, šetnjama i sladoledu.

 

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2022
Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovana Društva "Naša djeca" a uvijek se održava u prvom punom tjednu u listopadu. Tako se ove godine Dječji tjedan obilježava od 3. do 9. listopada.
Darivanje prvašića u školskoj godini 2022./2023.
Tradicija darivanja prvašića koja traje osmu godinu, uveselila je svu djecu s područja grada Gospića, koja prvi puta sjedaju u školske klupe. Pokloni su osigurani projektom "Gospić u očima djece" kojeg financira Grad Gospić, a Rukometni klub Gospić pridružio se darivanju i ove školske godine svojim prigodnim školskim materijalima.
Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva
Danas, 7. siječnja 2022. godine u prostoru Kulturnog informativnog centra Gospić održano je predstavljanje novog projekta Društva „Naša djeca“ grada Gospića. Projekt „Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva“ odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, kroz natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava udrugama u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja, u
Dječji tjedan
Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva "naša djeca" (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.
MINUTE RAZONODE 3
Odobren projekt "Minute razonode" od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 50.000,00 kuna. Projekt će se provoditi u periodu od 1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2022.
Projekt "Formula za znanost" Udruge Pozor!
Projekt „Formula za znanost“ odobren je za sufinanciranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“. Udruga Pozor!  nositelj je projekta, a partneri su Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Društvo naša djeca grada Gospića i Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske.
KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.