DND Gospić

Obilježen Dječji tjedan u Gospiću

Objavljeno: 12 10 2021 02

Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i ove godine je sudjelovao je u obilježavanju Dječjeg tjedna koji je trajao od 4. do 10. listopada 2021. U okviru Dječjeg tjedna pripremili smo razne aktivnosti za djecu.

Dječji tjedan  službeno je  započeo 4. listopada postavljanjem zastave izrađene zajedno s djecom a koja simbolizira Dječji tjedan, u centru grada u 9:00 sati s porukom „Ljubav djeci prije svega“ koju su postavile djelatnice udruge Društvo „Naša djeca“ uz pomoć predstavnice grada Gospića.

Prva od aktivnosti DND-a Gospić tijekom Dječjeg tjedna bila je  radionica „Za prste polizat“ održana 4.10 2021. u Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčević“ Gospić u prostoru DND-a.  Govorili smo o zdravoj i nezdravoj hrani a djeca su dobila zadatak razvrstati i prepoznati koja je hrana zdrava, a koja nije. Nakon toga su pravili dvije vrste smothie-a od raznog voća koje smo svi zajedno i isprobavali. Nakon toga zabavili smo se rezajući svoje najdraže jelo i lijepeći ih na isprintane tanjure.

Tradicionalni posjet Dječjem odjelu Opće bolnice Gospić – Društvo „Naša djeca“ grada Gospića održao se u srijedu 6. 10. 2021. Tradicija posjeta DND-a Gospić u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna traje od 2015. godine od kada smo obnovili rad Udruge. Na Odjelu su nas  dočekale djelatnice, doktorice i medicinske sestre kao i ravnateljica bolnice dr. Sandra Čubelić, a susretu je nazočila i dožupanica Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić. Uručili smo prigodni poklon. Zbog trenutne situacije s korona virusom nismo bili u mogućnosti održati aktivnosti za djecu u bolnici koja je redovna aktivnost našeg DND-a, ali su se naši volonteri sastajali u prostoru Udruge i izrađivali ukrase koje smo ponijeli sa sobom i ondje ukrasili hodnik Dječjeg odjela. 

Gledanje dječjih filmova u Pučkom otvorenom učilište „dr. Ante Starčević“ Gospić u prostoru DND-a održalo se 6.10.2021. u poslijepodnevnim satima  Pogledali smo sa nekoliko žanrovski raznovrsnih animiranih crtanih filmova koji su primjereni za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi, koje nam je ustupio DND Zabok a koji su objavljeni u sklopu KIKI festivala. Nakon filmića djeca su imala slobodnu aktivnost. 

8.10.2021. održana je aktivnost Bajkaonica „Djed i repa“  koju je održala Sandra Jakešević u Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčević. Nakon bajkaonice održana je radionica gdje su djeca bojala crteže priče.

U subotu 9.10.2021. održana je lutkarska predstava „Vrtni prijatelji“ koju su pripremile volonterke DND-a iz lutkarske skupine „Maslačak i Točkica“ u Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčević“.

Na žalost, vrijeme nam nije dopustilo održati zadnju aktivnost u sklopu Dječjeg tjedna koji smo planirali održati u park-šumi Jasikovac u nedjelju 10.10.2021. 

Osim DND- a Gospić obilježavanju Dječjeg tjedna odazvale su se i odgojno-obrazovne ustanove na području grada Gospića kao i kulturne ustanove: Pučko otvoreno učilište "dr. Ante starčević " Gospić i Kulturno informativni centar Gospić. 

Hvala svima koji su se odazvali obilježavanju Dječjeg tjedna u 2021. godini!

 

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2022
Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovana Društva "Naša djeca" a uvijek se održava u prvom punom tjednu u listopadu. Tako se ove godine Dječji tjedan obilježava od 3. do 9. listopada.
Darivanje prvašića u školskoj godini 2022./2023.
Tradicija darivanja prvašića koja traje osmu godinu, uveselila je svu djecu s područja grada Gospića, koja prvi puta sjedaju u školske klupe. Pokloni su osigurani projektom "Gospić u očima djece" kojeg financira Grad Gospić, a Rukometni klub Gospić pridružio se darivanju i ove školske godine svojim prigodnim školskim materijalima.
Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva
Danas, 7. siječnja 2022. godine u prostoru Kulturnog informativnog centra Gospić održano je predstavljanje novog projekta Društva „Naša djeca“ grada Gospića. Projekt „Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva“ odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, kroz natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava udrugama u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja, u
Dječji tjedan
Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva "naša djeca" (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.
MINUTE RAZONODE 3
Odobren projekt "Minute razonode" od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 50.000,00 kuna. Projekt će se provoditi u periodu od 1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2022.
Projekt "Formula za znanost" Udruge Pozor!
Projekt „Formula za znanost“ odobren je za sufinanciranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“. Udruga Pozor!  nositelj je projekta, a partneri su Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Društvo naša djeca grada Gospića i Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske.
KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.