DND Gospić, AKTIVNOSTI ZA DJECU U BOLNICI

„ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI“ - 20godina akcije „ Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Objavljeno: 24 06 2019 10

Dana 17.5. naše cure, Irena i Tamara otputovale su u Zagreb u Muzej Mimaru povodom 20godina akcije „ Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Dana 17.5. naše cure, Irena i Tamara otputovale su u Zagreb u Muzej Mimaru povodom 20godina akcije „ Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Voditeljica programa bila je Doris Pinčić Rogoznica koja je pozdravila sve prisutne i zahvalila se na dolasku. Pozvala je prof. dr. sc. Aidu Salihagić Kadić , predsjednicu Saveza društva „Naša djeca“  da nam se obrati s nekoliko riječi, a nakon nje su nas pozdravili i predstavnici iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politike, Ministarstvo zdravstva i Grada Zagreba. Nakon obraćanja uslijedila je promocija priručnika „ dijete u bolnici“ – bolnice koje promiču zdravlje. Glavni urednik je prof. dr. sc. Josip Grgurić, član Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ te su uslijedili isječci i recenzije od prof. dr. sc. Aide Mujkić i prof. dr. sc. Anke Jurčić Lozančić.

Organizirana su i 2 panela.
Tema 1. panela bila je Zdravstveni i psihološki aspekti hospitalizacije djece, a moderatorice su bile Višnja Biti (novinarka i bacc. med. tech. Milka Valpotić. Podteme su bile: Bolnica bez boli, Psihološke i ostale reakcije djeteta na hospitalizaciju, Sigurnost djeteta u bolnici, Dnevne bolnice u pedijatriji te Primarna zaštita zdravlja djece. Gošće koje su nam pričale o izabranim temama su bile: prim. dr. sc. Diana Butković, dr. sc. Marina Grubnić ( prof. psihologije i roditeljska iskustva), prim. mr. sc. Marija Hegeduš Jungvirth te prof. dr. sc. Milivoj Jovančević.

Tema 2. panela bila je Igra, obrazovanje i volonteri u bolnici, a moderatorice su bile mr. Ivanka Gregurinčić (socijalni pedagog, koordinatorica programa podrške u KBC Rebro Zagreb i prof. Snježana Krpes (tajnica Saveza DND-A Hrvatske). Podteme su bile: Igra i vrtić u bolnici, Škola u bolnici, Volonterski programi u bolnici i programi Saveza DND-a Hrvatske te Filantropija za djecu u bolnici. Gošće koje su nam pričale o izabranim temama su bile: mag. pead. Soc. Alma Rovis Brandić ( viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje i iskustva djece), dr. med. Sanja Predavec ( voditeljica službe za organizaciju i primarne zdravstvene zaštite u Ministarstvu zdravstva) i Mladenka Majerić ( izvršna direktorica Crvenih nosova.

Naučili smo dosta novih stvari te se povodom toga veselimo novom pozivu.

FOTO GALERIJA

ISTAKNUTI SADRŽAJI

Dječji tjedan 2022
Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovana Društva "Naša djeca" a uvijek se održava u prvom punom tjednu u listopadu. Tako se ove godine Dječji tjedan obilježava od 3. do 9. listopada.
Darivanje prvašića u školskoj godini 2022./2023.
Tradicija darivanja prvašića koja traje osmu godinu, uveselila je svu djecu s područja grada Gospića, koja prvi puta sjedaju u školske klupe. Pokloni su osigurani projektom "Gospić u očima djece" kojeg financira Grad Gospić, a Rukometni klub Gospić pridružio se darivanju i ove školske godine svojim prigodnim školskim materijalima.
Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva
Danas, 7. siječnja 2022. godine u prostoru Kulturnog informativnog centra Gospić održano je predstavljanje novog projekta Društva „Naša djeca“ grada Gospića. Projekt „Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva“ odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, kroz natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava udrugama u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja, u
Dječji tjedan
Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva "naša djeca" (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.
MINUTE RAZONODE 3
Odobren projekt "Minute razonode" od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 50.000,00 kuna. Projekt će se provoditi u periodu od 1. rujna 2021. do 31. kolovoza 2022.
Projekt "Formula za znanost" Udruge Pozor!
Projekt „Formula za znanost“ odobren je za sufinanciranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“. Udruga Pozor!  nositelj je projekta, a partneri su Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Društvo naša djeca grada Gospića i Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske.
KAKO OLAKŠATI DJETETU POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Projekt "Moja tata i ja" provodi se u vodstvu Ambidekster kluba iz Zagreba. Na području Gospića i Ličko-senjske županije projekt se provodi u partnerstvu s DND-om Gospić. "Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Važnost uključenosti očeva u život djeteta
Projekt "Moj tata i ja" Ambidekster kluba iz Zagreba, kojemu je DND Gospić partner i izvoditelj aktivnosti na području grada Gospića i Ličko- senjske županije, u zadnjoj je fazi. Osim zanimljivih aktivnosti, predstavlja i zanimljive članke koje možete pročitati i na našoj web stranici! Moj tata i ja“ - projekt osnaživanja očeva za veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu
TRAŽI SE VOLONTER!
Ženska grupa „Korak“ u potrazi je za volonterom/volonterkom s područja grada Gospića koji/koja bi pružao/la usluge  pomoći i podrške osobama žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Aktivnost se odvija kroz program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u partnerstvu s još deset organizacija civilnog društva s područja cijele Hrvatske, a u nadležnosti Ministarstva pravosuđa.
Mladi za održivi razvoj Like
Projekt „Mladi za održivi razvoj Like“ pokrenut je od strane Klastera Lika Destination s ciljem doprinosa stvaranju svijesti o potrebama održivog razvoja kroz djelovanje i jačanje organizacija civilnog društva na području Ličko-senjske županije. U svrhu provedbe projekta sklopljena su partnerstva sa  dvije organizacije civilnog društva te dvije škole s područja Ličko-senjske županije.
Dječji tjedan 2018
Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. 
RAZMISLI, POGLEDAJ, PROMIJENI
Učenice osmog razreda, Petra, Maja, Leonarda i Dorotea imale su zadatak osmisliti scenu koja će prikazati problem koji se javlja u njihovoj sredini, među vršnjacima ili su bile u prilici prepoznati taj problem u svojoj sredini.
O nama

Društvo "Naša djeca" grada Gospića - DND Gospić je dragovoljna, edukativna i humanitarna udruga civilnog društva, u kojoj građani, roditelji, prijatelji djece, za opću korist promiču i vode akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece, na temelju ciljeva i djelatnosti navedenih u ovom Statutu i općim aktima DND-a Gospić.

LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR GOSPIĆ

Lokalni volonterski centar Gospić projekt je Društva „Naša djeca“ grada Gospića a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva. Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti. Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske

DND Zabok u gostima DNDu Gospić
DND Zabok gostovao je u Gospiću. Naši dragi prijatelji pokazali su nam dio svojih zanimljivih radionica koje provode u sklopu projekta "Zdravo i fino". Učili smo o zdravoj i ekološkoj hrani, a od zdravih voćnih namirnica pravili smo fine i sočne smoothie.